Ondernemen voor de klas

Ondernemen of meedraaien in het bedrijfsleven is niet iedereen meegegeven. Gelukkig konden de volgende gastsprekers hun passie en ervaring uit die wereld meedelen met onze leerlingen.

  • Op 28 februari konden 6 TSO en 6 WW luisteren naar Robin Maes, zaakvoerder van MR Group en Jonge ondernemer van het jaar in 2018.
  • Op 25 maart kwam Jens Piquet, een oud-leerling van onze school, uitleg geven over zijn studietraject en het begin van zijn carrière als ondernemer. Tijdens een interactieve sessie vertelde Jens het verhaal over zijn weg naar succes aan de leerlingen van 5 Eco en 6 MO. Het begon allemaal toen hij Global Business Management studeerde aan de hogeschool VIVES in Brugge.

Jens was de eerste student-ondernemer bij VIVES die een minionderneming uit de grond heeft gestampt. Niet alleen kriebelde het om iets op te starten, ook heeft hij een enorme passie voor reizen. Zo is hij meegegaan met studiereizen naar China en Zweden. Als kers op de taart heeft hij zelfs zijn stage kunnen afronden in São Paulo. Daar overtuigde hij als commercial assistent Braziliaanse bedrijven om te investeren in Vlaanderen, daarnaast begeleidde hij ook Vlaamse bedrijven om zaken te doen in Brazilië. Op die stage heeft hij het aanbod gekregen om accountmanager te worden bij het bedrijf DRUMDRUM.

Ondertussen werkt Jens al 9 maanden voor het bedrijf. DRUMDRUM recycleert stalen vaten en is marktleider. De voornaamste taken van Jens zijn: nieuwe klantenrelaties opbouwen en bestaande onderhouden en uitbreiden.

Deze jonge accountmanager vertelde vol passie wat hij allemaal heeft geleerd tijdens zijn opleiding in Global Business Management en hoe zijn leven er momenteel uitziet bij het bedrijf DRUMDRUM. Op die manier hebben de leerlingen van de 3degraad een zicht op hoe de opleiding in elkaar zit en hoe het leven van een accountmanager er kan uitzien want binnenkort zullen de leerlingen zelf hun weg naar succes moeten zoeken.