Verkennende projecten

In 1A Verkennend krijg je drie uur verkennende projecten. Je maakt er kennis met vier interessevelden:

  • taal en cultuur;
  • wetenschappen en techniek;
  • economie, welzijn en maatschappij;
  • kunst en creatie.

Aan de hand van allerlei opdrachten ontdek je wat jou boeit en interesseert en waar je goed in bent.

Ook in 2A Verkennend krijg je drie uur verkennende projecten en daar verdiep je je in minstens twee van die interessevelden.

De verkennende projecten staan niet los van het basispakket. Alles wat je in die vakken leert, kan en moet je zeker gebruiken en toepassen tijdens de projecten.

We delen elk schooljaar in in drie periodes van ongeveer tien weken. Per periode ga je dus met een ander interesseveld of project aan de slag. Je ervaringen zet je via verschillende vormen van (zelf)evaluatie vast in een studiekeuzedossier.
Ook in de vakken van het basispakket wordt jou regelmatig gevraagd om stil te staan bij waar je goed in bent en wat jou interesseert. Die informatie voeg je ook toe aan dat studiekeuzedossier.

Op die manier werken we, samen met jou, van bij de start in het eerste jaar aan een positieve studiekeuze op het einde van de eerste graad.

Tijdens de projecten werk je vooral in groep; je gaat samen op onderzoek en leert van en aan elkaar. Verschillende leerkrachten staan jullie bij als coach.

We verwachten van jou een enthousiaste ingesteldheid en we hopen dat je graag nieuwe dingen leert en ontdekt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je bereid bent om kritisch naar jezelf te kijken en om eerlijk op zoek te gaan naar jouw interesses en kwaliteiten.