Erasmus+

Sint-Jozef Sint-Pieter gaat al lang internationaal. Met de regelmaat van de klok ontvangen we leerlingen en leerkrachten uit verschillende Europese landen en laten we ook onze leerlingen hun vleugels uitslaan.

In bso loopt het project Mind D Gap (2018-2020)12 jongeren uit Hongarije, Zweden, Frankrijk, Italië en België werken per uitwisselingsmoment rond gendergelijkheid. Naast de inhoudelijke discussies leren leerlingen ook de cultuur van de andere scholen kennen. Uitwisselingen met het buitenland geven leerlingen de spreekdurf om met jongeren die ze niet kennen in een andere taal te communiceren.

Vind hier een verslagje van hun ervaringen

Ook in de 3de graad aso en tso lopen gelijkaardige projecten.

China

Hou je van een uitdaging? Interesse in een andere cultuur?  Het stadsbestuur van Blankenberge heeft een samenwerkingsakkoord ondertekend met het Fengtai District in Beijing. Alle leerlingen van het 4de en 5de jaar komen in aanmerking om deel te nemen aan een uniek studentenuitwisselingsprogramma. Je bent te gast bij een Chinees gastgezin. Zo leer je de traditionele gebruiken, de Chinese cultuur en de specifieke Chinese keuken van dichtbij kennen. Zelf krijg je later dan ook een Chinese jongere op bezoek zodat ook hij/zij onze cultuur leert kennen.