Bedrijfsbezoek logistiek

Kies je voor de module logistiek, dan krijg je niet alleen theoretische lessen over logistiek. We proberen je een zo praktisch mogelijke kijk te geven op logistiek in de breedste zin van het woord. Daarom bezoeken we bedrijven waar logistiek een belangrijke rol speelt. Een greep uit het aanbod:
Tropicana

TransWest

TVH

Werkplekleren logistiek

Kies je voor de module logistiek, dan leer je via een dagopleiding in het VDAB opleidingscentrum in Rekkem aan de hand van praktijkopdrachten een aantal basisvaardigheden aan voor de magazijnbediende. Je werkt met de transpallet, je gebruikt vlot de folieermachine, je omspant het pallet met de bandomspanner, je interpreteert de verschillende pictogrammen. Je doet een inventarisopname in het magazijn en je stelt een pickingorder samen. Je krijgt ook uitleg over de werking van de heftruck.

Werkplekleren retail en visual merchandising

Kies je voor de richting retail assistant, dan bezoek je tijdens de lessen retail en visual merchandising winkels uit de verschillende branches. Zo zie je hoe het er in het echt aan toe gaat. Vermits onze school zich midden in een winkelcentrum bevindt, bezoek je de belangrijkste winkels in deze straten. Standaard boekhandel, boekenvoordeel, Selection, Gigolo, Blokker, Bart Smit, ici Paris XL, enz.

Stage 5de jaar office assistant

Kies  je voor de richting office assistant, dan ga je In het vijfde jaar een halve dag op administratieve stage. Op die manier maak je op een grondige manier kennis met de bedrijfswereld. Je wordt begeleid door iemand op je stageplaats die je taken geeft, en uiteraard ook de nodige uitleg. De stage in het 5de jaar is een aanloop naar de uitgebreidere stage in het 6de en 7de jaar.

Project 5de jaar retail assistant

Kies je voor de richting retail assistant, dan begin je in september meteen aan een jaarproject. Je brainstormt samen met de andere leerlingen over welke activiteiten je als klas wil organiseren.

Zo organiseren de leerlingen al enkele jaren een kerstmarkt op onze school. Daarnaast zijn er de voorbije jaren al heel wat mooie initiatieven genomen zoals een sneukeltoer, fotozoektocht, colorrun, lesmarathon,….

De opbrengst van al deze activiteiten gaat ieder jaar naar een goed doel dat de klas ook zelf kiest. Dit jaar werken we samen met Bednet, een organisatie die zieke kinderen de kans geeft om degelijk onderwijs thuis te volgen.

Met dit jaarproject willen we als school de leerlingen de kans geven om de theorie tijdens de lessen om te zetten in de praktijk. Onze leerlingen vinden dit een hele uitdaging en leren ondertussen hun capaciteiten als verkoper ontwikkelen.

Stage 6de jaar office assistant op donderdag

Je gaat op  woensdagvoormiddag en donderdag op stage.

Op donderdag ga je aan de slag in een kantoor als administratief medewerker. Je wordt begeleid door een stagementor die je taken geeft. Het is de bedoeling dat je start met eenvoudige taken en na verloop van tijd steeds zelfstandiger taken kan uitvoeren. De ervaring die je opdoet, kan je later ook helpen bij het solliciteren.

Stage 6de jaar retail assistant op donderdag

Je gaat op woensdagvoormiddag en donderdag op stage.

Op donderdag ga je aan slag in een winkel waar je branche- en productkennis verwerft, je leert de artikelen verkoopklaar maken, presenteren in de etalage en in-store, klanten onthalen, verkoopgesprekken voeren, de verkoop afhandelen aan de kassa enz.

Stage 6de jaar office assistant en retail assistant op woensdag

Kies je voor de module logistiek, dan ga je op woensdagvoormiddag  op stage in een magazijn van een groothandel, een distributiecentrum of een winkel.
Als logistiek medewerker ontvang en laad je goederen. Je pakt de goederen ook uit en in, sorteert en controleert ze, maakt ze verzendklaar, verplaatst ze en slaat ze op. Je maakt hierbij gebruik van hulpmiddelen, stapeltechnieken en stapelhulpmiddelen. Ook de goederen tellen, scannen en registreren alsook de bijhorende documenten controleren en invullen behoren tot je takenpakket. Als magazijnmedewerker sta je ook in voor de bijhorende administratie.
Kies je voor de module visual merchanding, dan volg je een week stage bij Van der Vennet, een groothandel gespecialiseerd in winkelinrichting en de nieuwste trends op het gebied van etalage en inpaktechnieken.

Stage 7de jaar

In het 7de jaar ga je enkel op donderdag op stage.

De stage in 7 business support is vooral gericht op onthaal. Je werkt bijvoorbeeld aan de balie van een bibliotheek of je kiest voor een onthaalfunctie in een rust- en verzorgingstehuis. Naast het onthaal voer je uiteraard ook nog andere taken uit die verschillen van bedrijf tot bedrijf. De ervaring die je opdoet, kan je later ook helpen bij het solliciteren. Stage lopen is een heel goede manier om te ondervinden welke job je later wil uitoefenen.

De leerlingen van 7 retailmanagement & visual merchandising lopen stage in een winkel. Bovendien maak je ook kennis met de taken van winkel- of rayonverantwoordelijke tijdens een week blokstage.

Leeronderneming in 7 retailmanagement & visual merchandising

Kies je voor dit specialisatiejaar, dan  leer je alle knepen van het vak om een winkel correct open te houden. Je doorloopt het ganse traject van opstarten tot afsluiten van een zaak in een leerwinkel, en dit in het hartje van Blankenberge.  Marktonderzoek, artikelselectie, ontwikkelen en toepassen van huisstijl, winkelinrichting, schilderen van elementen, acties, thema-etalages maken, inpakken volgens de laatste trends, prijzen van artikelen, kassa, kortom, winkel houden, komt op een aantrekkelijke manier aan bod. Hierin groei je, stap voor stap naar een jonge zelfstandige!

Virtueel kantoor in 7 business support

In het virtueel kantoor leer je de competenties verwerven die noodzakelijk zijn om als onthaalmedewerker of commercieel medewerker aan de slag te gaan.

Klantgericht handelen oefen je in door contacten met klanten en leveranciers in verschillende talen. Dit zowel telefonisch als via mail. Je neemt ook deel aan een beurs.

De administratieve opvolging van klanten, leveranciers, bestellingen, facturatie, voorraadbeheer … gebeurt via het ERP-pakket ‘ODOO’.

In dit project leer je ook werken als team, je leert omgaan met feedback, communicatie is belangrijk, je leert vergadertechnieken toepassen …

Kortom je wordt voorbereid om aan de slag te gaan in het echte bedrijfsleven.