Roubaix en Lille

In het eerste trimester is er voor de leerlingen van het 5de jaar een didactische uitstap naar Roubaix en Lille gepland. ‘s Morgens bezoek je het museum “La piscine” in Roubaix waar de gidsen in het Frans uitleg geven over het gebouw en de “oeuvres phares” van hun collectie. In de namiddag verken je in kleine groepjes Rijsel. Met behulp van een uitgebreide vragenlijst ontdek je niet alleen de prachtige stad, maar steek je ook heel wat op over het dagelijks leven van de Fransen. Het is vooral de bedoeling dat je van de gelegenheid gebruik maken om zich zo veel mogelijk in het Frans uit te drukken.

Nord-Pas-de-Calais (aardrijkskunde)

In de derde graad doe je heel wat kennis op over onder andere ruimtelijke ordening, mineralen en gesteenten, platentektoniek en de geologische gebeurtenissen in onze streken. Rond de paasvakantie wordt het hoog tijd om alle kennis eens in de echte wereld te zien, ruiken en voelen. Het decor van het klaslokaal wordt ingewisseld voor dat van Nord-Pas-de-Calais in Noord-Frankrijk. De dag begint met een wandeling door de Moeren, om verder te gaan naar Cap Blanc Nez. Hier ga je op jacht naar fossielen uit het Krijt. Je eindigt de dag met een hoogtepunt, letterlijk, op de Casselberg met zijn fantastisch uitzicht.

 

Canterbury

In de lessen Engels maak je in het eerste semester kennis met de Canterbury Tales en Canterbury Cathedral. Daarna staat een studiereis naar Canterbury op het programma. In de voormiddag bezoek je Canterbury Cathedral, in de namiddag verken je de stad op eigen tempo. Tijdens deze verkenning krijg je de kans om je Engelse kennis in de praktijk om te zetten.

Sterrenkijken

In de winter zijn de dagen kort en de nachten lang en koud. Ideaal weer om de sterrenkijker boven te halen en de prachtige hemelkoepel te bestuderen! Zo kan je onder andere de maan en zijn kraters tot in groot detail bekijken. Ook Jupiter en zijn grootste manen zijn soms zichtbaar. Buiten ons zonnestelsel is ook heel wat te zien, zoals sterrenclusters, sterrenstelsels en sterrennevels. Via de aardrijkskundeleerkracht word je verwittigd op welk moment het sterrenkijken doorgaat, wij zorgen tegen dan alvast voor warme chocomelk!