De kracht van de leesplek

“That’s the thing about books. They let you travel without moving your feet.” (Jhumpa Lahiri).

Leerlingen lezen niet meer? Daar maakt onze school werk van. Met enkele projecten, probeert ze leerlingen meer in contact te brengen met de magische wereld van de boeken. Zo ervaren zij het lezen misschien op dezelfde manier als Jhumpa Lahiri.

  • Op donderdag 31 januari liep de leesplek vol voor Dichter bij muziek. Jong talent van eigen bodem droeg gedichten over vrijheid voor, onder begeleiding van muziek en zang. Lerares Joke Coudeville zorgde voor de bindteksten en de aankondiging van de jonge kunstenaars.
  • Op woensdag 13 maart vond de jaarlijkse traditie 5voor5 plaats. De leerlingen van het vijfde middelbaar presenteerden een boek aan de deugnieten van het vijfde leerjaar. Het thema van dit jaar was vriendschap. Eerst lazen de oudere leerlingen een stukje voor uit het boek rondom het thema. Daarna kregen de kinderen van het vijfde leerjaar een geweldige activiteit waarbij het boek centraal stond. Beide partijen hebben zich helemaal kunnen uitleven!
  • In de week van 18 maart was het de beurt aan de leerkrachten. In die week lazen ze voor tijdens de middagpauze. Niet enkel de leraren die taal geven, namen het heft in handen. Ook wiskundigen, leraren PO, de meneer van het onthaal… kozen ervoor om iets voor te lezen. Men kon luisteren naar mythes, Franse, Engelse en Nederlandstalige literatuur. Zo bracht iedereen wat variatie rondom het voorlezen aan de leerlingen van onze school.